|
|
Дата и час: 29 Апр 2025, 20:42
|
За СОФИЯ и ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
Автор |
Съобщение |
зън-зън
Старши Магьосник
|
 За СОФИЯ и ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
Искам да споделя нещо с вас. През последните години забелязвам, че София се е напълнила с хора, които не казват вълшебните думи : ''Извинявай '', ''Моля'', '' Благодаря '' и '' Може ли ?''. Също така, не знаят как да извиват нагоре краищата на устата си в усмивка.Гледат те намусено, все едно си им бръкнал в портфейла. Навлизат ти в пространството по най-брутален и отвратителен начин и после се оплакват, че сме високомерни и надути  . На тези хора аз им казвам : Господа и Госпожи ! Като не ви харесва София като град, нито харесвате софиянците, ами моля, идете си по домовете  . Ако няма работа по родните ви места, е, тогава сте длъжни да се съобразявате с мястото, където сте сега. Не казвам, че всички хора от провинцията са такива. Има и много свестни хора. Нито че хората от София всички са цвете за мирисане. Но тук говоря за случаите, които за съжаление никак не са малко. Случаи, с които се сблъсквам всеки ден и развалят моето и на моите приятели настроение. И сега питам всички, които четат тази болезнена тема, за която имам достатъчно смелост да пиша. Ако имате дом и в него нахлуят хора, които не се съобразяват с правилата на вашия дом и не само не го пазят, но и обиждат вас самия, ще го приемете ли с отворени обятия ? Няма ли да се подразните ? Няма ли да реагирате ? Когато отивам в чужбина, винаги се съобразявам с порядките в държавата. От къде на къде трябва безропотно да търпим тази безскрупулна инвазия на хора, които не знаят що е елементарно възпитание и са закърмени с достатъчна омраза, че ние от София сме надути градски лигльвци на които те, видиш ли работели от сутрин до мрак. Ценно е и селото и столицата. Стига да имаш достатъчно интелигентност, за да го проумееш.
_________________ For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else.
|
23 Ное 2011, 12:12 |
|
 |
selena
Старши Магьосник
|
 Re: За СОФИЯ и ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
Много правилно зън -зън се е насочил към темата. Тези провинциалисти са навсякъде - безпардонни, нахални, груби, София е тяхна. И аз се сбъсквам с такива екземпляри - и в работата и в транспорта и в магазините. Наскоро едно младо момиче рано -сутринта в трамвая , при сравнително празен трамвай, си простря ръката точно над главата ми. Тя реши, че там може да се държи по време на пътуването. Да, ама това не е място за подпиране - на прозореца на трамвая, точно над главата ми, аз бях седнала. направих й забележка, тя се извини и намери подходящо място да се държи по време на пътуването. Много нахални са тези същества.
|
28 Ное 2011, 10:11 |
|
 |
LUNA
Старши Магьосник
|
Мили приятели , бихте ли ми казали по какво преценявате ,че тези хора са от провинцията ? Предполагам ,че питате всеки един простаки наглец от къде е , за да правите този категоричен извод . Аз съм от провинцията , не живея в София и нямам претенции да съм много културна и възпитана , за това не искам да съдя никого.
_________________ Като съдиш другите разкриваш собствените си страхове и предразсъдъци- Х.Дж.Браун
|
28 Ное 2011, 12:20 |
|
 |
selena
Старши Магьосник
|
Много правилно е описано от зън -зън, че тези хора не знаят да се усмихват. Те са винаги намръщени, нагнетени, груби. Личат си. Luna, щом ти не живееш в София, нямаш представа за това явление.
|
28 Ное 2011, 14:16 |
|
 |
light blue
Старши Магьосник
|
има някакъв бъг , автора на темата има бутонче да си изтрие постове , при мен пише - твърде малко букви
_________________ http://youtu.be/aW2OS5rsl_k
Последна промяна light blue на 13 Дек 2011, 20:17, променена общо 5 пъти
|
28 Ное 2011, 20:03 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Искам първо да благодаря за коментарите ви. Ще отговоря на всеки, защото така повелява уважението ми към тези, които са ме зачели. Лунна, това мисля е проблем на всяка столица по света. Ако си чувала проблемите на двата космополитни града Ню Йорк и Лондон. Нещо страшно е от чернокожи, пакистанци и индийци. А индийците са много, ама много високомерен и злобен народ. Черните пък пищят, че са им взели англичаните диамантите. Обаче ако не ги бяха взели те, щяха да ги вземат техните управници и пак за обикновения човечец нищо нямаше да остане. Та така, в по големите градове хората са пропищели, и яко се изнасят. Може би и ние трябва да направим като тях. Продаваме кой какво има и фюууу, назад към природата. Луна, искам да ти кажа, че всъщност най-свестните хора от провинцията не са в София. Тук огромния процент от нашествие са точно тези хора, за които споменавам в темата. Нахални, злобни, диви и т.н. Ако изпусна пръстите си, рискувам да стане много грубо, а не това е целта ми. И още една забележка ще вметна, по начало нека си го признаем, българите не са от най-възпитаната нация. Дори напротив. А усмивката е на отживяване вече. Паяжина хвана. Това е една дълга тема. Ще отворя и за нея, защото тя има пряка връзка с онзи виц за ада и българите, дето сами си се топят в казана. Има обяснение за тази народопсихология  А откъде ги познаваме, че са от провинцията ? Ами то си личи и по говора и по държанието. По принцип София трябва да е не по-вече от 250 000. Не казвам, че всички са дразнители. Аз имам много добра приятелка от провинцията. Но в Бг населението по начало си е доста невъзпитано.....Къде са аристократите ? Няма ги. А ги е имало на времето. Те носят културата по принцип. Light Blue, ние сме един общ организъм и не е вярно това твърдение, че всеки отговаря сам за себе си. Основата на езотериката е точно в това, в осъзнаването на закона за единството. Няма такова куче като '' това си е мой проблем''. Те са навсякъде, размножават се, опасни са, издържливи са и са заплаха за София, която вече се олюлява под тежкия тропот на набезите им. Нали се сещаш за една песен '' Скакауец "? Ами ''чиква с миечи орихи''... И за да има разбиране между двете страни, трябва и двете страни да са достатъчно интелигентни, за да го разберат. Ако едната страна виси във въздуха и гледа неразбиращо, как ще се разреши проблема ? Selena, имала си късмет, че пак ти се е извинила. Аз попадам на такива, дето не знаят тази дума  Лягат ми отгоре ( това наскоро в един магазин стана) и ме гледат косо, че съм им на пътя. После се качват в кола с СО регистрация, отварят си прозорците, защото нямат смелост да ми го кажат, докато са в магазина и ми викат нещо на неразбираем за мен език. Пълен, пълен абсурд ! Благодаря още веднъж за безценните ви мнения ( Намасте– покланям се ) 
_________________ For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else.
|
29 Ное 2011, 19:21 |
|
 |
light blue
Старши Магьосник
|
......................................................................
Последна промяна light blue на 13 Дек 2011, 15:25, променена общо 1 път
|
29 Ное 2011, 22:39 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Забравих да ти кажа още нещо. Аз съм дарител за бедните в Индия и Африка. Като казвам това за индийците и афро-американците, имам предвид тези, които са опошлени от цивилизацията. Към бедните и гладуващите изпитвам само състрадание. Както ти казвам, не ме познаваш и не знаеш с какво се занимавам. Друг път не скачай като петле.
|
30 Ное 2011, 20:41 |
|
 |
light blue
Старши Магьосник
|
.......................................................
Последна промяна light blue на 13 Дек 2011, 15:26, променена общо 1 път
|
30 Ное 2011, 22:33 |
|
 |
valentus
Администратор
|
ПРИЯТЕЛИ! ПРЕДЛАГАМ ДА СВАЛИТЕ НАПРЕЖЕНИЕТО И НАЙ-ВЕЧЕ - ДА НЕ ПРИБЪРЗВАТЕ С КАКВИТО И ДА БИЛО КВАЛИФИКАЦИИ И ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЕДИН КЪМ ДРУГ!
Темата е твърде НЕ-ПРОСТА и МНОГОПЛАСТОВА, за да отсичаме от раз къде е Истината! Най-напред обаче ще наблегна ТВЪРДО, че тук няма да търпим КСЕНОФОБСКИ и каквито и да било крайни определения за КАЧЕСТВАТА на дадени ЕТНОСИ, РАСИ, НАЦИИ...
В тази връзка трябва да отправя СЕРИОЗНА БЕЛЕЖКА на колегата ЗЪН-ЗЪН! Проблемът с имигрантите в Централна Европа и Великобритания е достатъчно сложен, и на всички ни е ясно, че не е възможно еднозначно решение с един замах! Това, че сред имигрантските слоеве има екстремистки структури, създаващи сериозни конфликти в съответните държави - съвсем не означава, че в болшинството си представителите на дадена нация ИЗЦЯЛО са представители примерно на ВИСОКОМЕРЕН И ЗЛОБЕН НАРОД! Внимавайте с присъдите си!
|
30 Ное 2011, 23:38 |
|
|