|
|
Дата и час: 29 Апр 2025, 19:38
|
За СОФИЯ и ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
Автор |
Съобщение |
Странница
Модератор
|
 Re: За СОФИЯ и ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
_________________ Нека по-често се сещаме, че във всеки грее по едно малко слънце !
|
04 Дек 2011, 16:01 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Е-ее, Lihgt blue, и аз не съм идеален, понякога забравям шапката си  Няма проблеми. Сега като си мисля, там където не гори и не летят искри, настъпва застой. Животът трябва да кипи понякога. Гневът и освобождаването от него са целебни. А иначе всички бъркаме. И аз се паля понякога повече , а този ден, когато отворих темата, ми се случиха сто простотии на куп и накрая избуших. Обаче пак правя един апел към всички българи. НЕКА ИЗПОЛЗВАМЕ ЧЕТИРИТЕ ВЪЛШЕБНИ ДУМИ ! НЕ БОЛИ КАТО СЕ ПРОИЗНАСЯТ ! А ПРОДАВАТ И КНИГИ ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ. ЗАЩО ПЪК ВМЕСТО НЯКОЕ ФОЛК СПИСАНИЕ, ДА НЕ НАПРАВЯТ РОДИТЕЛИТЕ ПОДАРЪК НА ДЕЦАТА СИ ПО ЕДНА ТАКАВА КНИГА ? Обаче да не вземеш сега да спреш да ми се лютиш от време на време  . Ти си като необходимата лютива съставка в храната. Не може без нея. Не сме се събрали само на сладки приказки. Всеки уважаващ себе си форум задължително трябва да има по една черна овца и един, дето да я ръчка ! Хайде със здраве, до следващата схватка, боецо 
_________________ For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else.
|
04 Дек 2011, 18:07 |
|
 |
light blue
Старши Магьосник
|
......................................................
_________________ http://youtu.be/aW2OS5rsl_k
Последна промяна light blue на 13 Дек 2011, 15:31, променена общо 1 път
|
05 Дек 2011, 15:11 |
|
 |
Ekta
Напреднал Магьосник
|
Темата е много изстрадана  От две години едно семейство от провинцията живее под мен. Мисля да се махам, защото не издържам повече. Нещо страшно е. Сигурна съм, че много хора се измъчват по същия начин. Лошо стана за моят любим град. На къде да ходя ??? Преди малко пак имах проблеми с тях. ( плача )  ( Няма закони тук,за да защитят спокойствието на хората. Имам чувство, че в тази държава живее дявола  ( Зън– зън, мисля че си бил доста мек. Може би защото за жените винаги е по-трудно. Не ни зачитат.  Благодаря за темата! Имах нужда да кажа болката си 
_________________ НЕКА ДА СЕ ОБИЧАМЕ !
|
05 Дек 2011, 22:37 |
|
 |
light blue
Старши Магьосник
|
.....................................................
Последна промяна light blue на 13 Дек 2011, 15:32, променена общо 1 път
|
06 Дек 2011, 09:17 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
 |  |  |  | light blue написа: На мен ми се позагуби чувството за хумор в тази тема , като чета по-назад как селянина се страхувал да пипне релсата на трамвая, да не го удари тока , сигурно е написано с чувство за хумор , намирам го обаче за дебелашки хумор . Каква е разликата между селянина и Софиянеца , който се пише Софиянец с главна буква , единия носи ватенка , другия носи ментето на Lee Cooper , научил се е вече да отскача от трамваите и ловко заобикаля пешеходци , ако си направите балканско първенство по отскачане от трамваи и придвижване в тълпата , сигурно в призовата тройка ще бъдат само Софиянци , чистокръвни , чистокръвен Софиянец - победител и в двете дисциплини. . И като толкова не ги искате тези от провинцията , не се ли сещате че в Конституцията пише , че всички имат право на свободно придвижване . Не ходете при тях и вие , и понеже няма да сте съгласни , да блокират с жандармерия изходите на София ,за неограничено време , всички плащаме за жандармерия , поне да свършат някаква работа. И ако някой Софиянец все пак се промуши през кордона - 15 дена принудителен труд в провинцията , селяните да го сочат с пръст и да се питат - какъв е този , най-знаещия малоумник може ги светне за фалшивата усмивка и други вярни признаци по които може да бъде разпознат един Софиянец , и някой случайно образован провинциален биолог може да попита "че то има ли такъв вид ?" . Текста в червено който си добавил / добавила . Напъвам си провинциалния мозък и не мога да се сетя дали се познаваме , един път си "той" , един път си "тя" , или си нещо средно между "тя" и "той" , не че има някакво значение но ми прави впечатление стремежа към анонимност. ако имате личен проблем , решете си го , със скриване и прехвърляне на отговорности не си решаваш проблема. Действайте , организирайте отбрана още на Лъвов мост , да спрете провинцията близо до гарата. Прочети за линията Мажино , французите я строили и оборудвали отлично , германците обаче я заобиколили през Холандия и Белгия , казвам го защото провинцията може да слезе от влаковете и на гара Захарна фабрика , т.е да ви заобиколи , там имате хора които замерват влаковете с камъни , обаче те не стават , страхливи са , трябва да имате перфектна стратегия. Това в стила дебелашки хумор от поста по-горе.
И пак да ви кажа за провинцията , никога не съм знаел какво е провинция , толкова много съм пътувал, от едно място на друго , минавал съм сигурно от провинция в провинция без да знам , аз малко неща знам , но това което знам го знам със сигурност - твоето място е там където се чувстваш добре . Като не се чувствате добре в София , направете така че да ви бъде добре. Ако смениш града не си решаваш проблема , ако прехвърлиш проблема си върху хора които не познаваш , пак не си решаваш проблема. Можете ли да се отнасяте с другия като с равен. Това също го знам със сигурност - да се отнасяш към другите като с равни , без предварителни нагласи , без предразсъдъци , без желание за доминиране , да го оставиш напълно свободен да се прояви такъв какъвто е . Много пъти съм виждал , че това променя нивото на комуникация в положителен смисъл. За това обаче се иска смелост! Виждал съм такива хора. В Хамбург чаках месец и половина да се явя на изпит за германски сертификат , често бях с човека който отговаряше за подготовката ми , един път ме заведе в една галерия и започна в движение да превежда текстовете с туш по китайски рисунки , аз показах учудването си че толкова добре владее китайски , той ми каза с усмивка - "сина ми чете и древни текстове , аз мога да чета само вестници." Дотук нищо изключително , той беше изключителен човек по друг начин - отнасяше се към всеки човек с уважение , като равен с равен. Когато се разделяхме ми каза - "аз имам приятели в Африка , можеш да ги посетиш" Някои от приятелите му ги видях в Лагос , те говореха за него с голямо уважение. В Зимбабве пътувах на стоп , трябваше да измина 80 километра по асфалт , вместо това изминах няколко стотин километра по прашни пътища с един възрастен човек който спря за да ме вземе , обикаляхме някакви села , той раздаваше пари на учителите по селата , беше училищен инспектор. Аз го попитах дали не се страхува с толкова пари , че и сам , и качва непознати на стоп - отговори ми - "не , не се страхувам" , много благ и спокоен човек , и смел ! Той също беше изключителен човек. За негрите имаме предразсъдъци . В Южна Африка пътувах към 600 километра в един микробус , единствения бял и още 10 негъра , един пиян започна да подхвърля нещо в смисъл "този шпионин какво прави тук" Другите разбират отношението ми към тях , аз така се отнасям с хората - външните признаци не влияят на преценката ми , всеки се е родил тук или там и не му е лесно, не знаем неговите пътища преди да се роди в София , в Африка или в Каспичан , не знаем защо е тук и какво има да учи , аз не съдя хората и не им слагам щампа като на добитък , този е негър , онзи е провинциалист. Та тези негри щяха да го набият пияния защото стана агресивен , бяха решили да го свалят от микробуса но той заспа на седалката . Те подходиха към мен също без предразсъдъци , вярвам че това което е в мен е кореспондирало с това което е вътре в тях. В Белгия някакъв промит белгиец предупреди човека на рецепцията да внимава с мен защото съм от Източна Европа , на другия ден се оправдаваше в колата , ама виждаш ли ние в Белгия също имаме проблеми , казах му да кара колата без да говори , неговата задача е да ме закара до летището и да ми даде билета , и да не го видя повече , толкова. Но пък познавам още един белгиец , той беше осиновил две деца от Руанда , останали сираци след кланетата, затова не мога да кажа сега че белгийците са такива или такива. Шарен свят , всичко има , София не е столица на света , това е само едно място където живееш , и където от кандидат-човек трябва да станеш Човек, същата задача има и човека от така наречената провинция , не е твоя работа да го съдиш и да обсъждаш защо бил такъв. Ти решавай твоята задача а него го остави. И накрая - казват че свободния човек имал избор . Не е вярно. Свободния човек няма избор , т.е. когато е поставен пред избор свободния човек може да върви по всякакви пътища, без специални предпочитания и вътрешни борби. Защото си написал/а "боец" , и това го мога , мога и да живея в Мир. |  |  |  |  |
Текстът с червено, който е добавен, не е от мен. Предполагам е някой от екипа на форума. Мисля, че беше по-редно да се напише отделно, като ме цитира. Ти толкова ли не се усети, че това не е мой стил на писане. Странно, добре ги разсъждаваш понякога а друг път като че ли някой се вселява в теб.  Вземи да се укротиш вече. Това сега го добавям. Исках най-добронамерено да попитам дамата, която стои зад червените букви коя е, но видях, че текста е изтрит, оставени са само червените букви на Valentus. Нищо, че е изтрит. Аз пак да попитам, така от любопитство, кой написа това ??? Не се сърдя, достатъчно силен съм за да приема и укори, и нападки, и критика, и омраза, и клевети, и интриги. Ако не си го разбрал де, приятелю light blue 
_________________ For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else.
Последна промяна зън-зън на 07 Дек 2011, 11:34, променена общо 2 пъти
|
07 Дек 2011, 11:06 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Ekta, ще ти изпратя e-mail-a ми на личния ти. Ако искаш, пиши ми, може да измислим нещо. Какви са тия, какво те притесняват ?
|
07 Дек 2011, 11:10 |
|
 |
light blue
Старши Магьосник
|
............................................................
Последна промяна light blue на 13 Дек 2011, 15:33, променена общо 1 път
|
07 Дек 2011, 18:18 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
 |  |  |  | light blue написа: Имам много добро мнение за екипа на форума . Някой е добавил текста , после го е изтрил , който и да е , какъвто и мотив да е имал , за мен въпроса е приключен . Текста беше много хубав , помня смисъла му , малко хора могат да напишат такъв текст. "обърнахме го в "говорилня" , да се надспорваме , а не да споделяме. Да се обиждаме , а не да предложим съвет. Даваме обидни категории, пишем пиперливи мнения за толкова битови неща , че едва ли не идеята на " Свръхестественото " се изгуби . Лошо ....  " И аз имах такова усещане , цитирам Luna в тази тема защото изписахме много , и бяхме много далеко от идеята за създаване на форума . В тази тема едно от малкото смислени неща написа Valentus , мисля си , че това е идеята на форума , а ние бяхме заети със себе си и не се сетихме да прочетем : ***** " Знам, че не е лесно да се следва девиза на Робърт Пен Уорън - но когато не разполагаме с нищо друго под ръка - би трябвало поне да опитаме "ДА ПРАВИМ И ОТ ЗЛОТО - ДОБРО"! |  |  |  |  |
Да предположим, че аз съм най-лошият човек на земята. Да предположим, че ти си много добър. Ти с такива ли обидни думи и заплахи за полиция защитаваш доброто ? Аз отварям тема за простотията, която неминуемо навлиза в територията, а ти влизаш с обиди в моята лична територия, като ме сравняваш с терористи. ТИ ТАКА ЛИ БЛАГОРОДНО ЗАЩИТАВАШ ДОБРОТО ? С БЛАГОРОДНИ ХУЛИ И НАПАДКИ. След което се извиняваш, а след един ден пак започваш да си изпускаш езика и да нападаш ''злото'' със зло. Абсурден си. И за сведение, това е ''магьосническо сборище''. Ако не ме лъжат очите, там пише, че можем да споделяме всякакви теми, които ни вълнуват. А за буквите, които са написани с червено, доста мога да говоря, но на никой няма да му хареса. И странно защо, се изписаха толкова неща срещу едно мое изречение, а срещу всички злобни нападки от теб към мен, само един е коментирал и аз му благодаря за смелостта.
|
08 Дек 2011, 14:16 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Ей ти копи–пейста на предназначението на ''магьосническо сборище ''
''Тук можете да обсъждате всякакви теми, опит, творчество, преживявания, последици и проблеми. Всичко, което ви вълнува, всичко, което искате да разкажете, всичко, което искате да научите.''
Да ти го припомня, ако си позабравил. И какво като е форум за свръх естественото ? Какво по свръх естествено от аномалиите, които ни заобикалят под формата на диво невъзпитание И НАВЛИЗАНЕ В ЧУЖДАТА ТЕРИТОРИЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ ???
|
08 Дек 2011, 14:24 |
|
|