|
|
Дата и час: 29 Апр 2025, 20:47
|
За СОФИЯ и ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
Автор |
Съобщение |
зън-зън
Старши Магьосник
|
 Re: За СОФИЯ и ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
 Ти за това ли си криеш очите  Да не те позная. Спрея го давам като съвет за дамите, защото са по–беззащитни. Само не ми казвай, че си създаваме реалността. Защото освен това има и закон за единство и според него всички сме в кюпа и си влияем. Обаче мерси много за поздрава  . Не съм враг на форума и ако се вгледаш по– безпристрастно в тази тема, ще усетиш, че моето не е агресия, а справедлив гняв и апел към хората, да употребяват хубавите думи и да не ме настъпват по палците, без да ми се извинят. И защо си си изтрил постовете ? Никога не се отмятай от това, което защитаваш. Ако ще да си единствения на това мнение в цялата Вселена.
_________________ For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else.
|
21 Дек 2011, 11:14 |
|
 |
Ekta
Напреднал Магьосник
|
Аз живея в близост до една градинка. До преди години беше едно много спокойно място. Винаги можеше да се намери къде да се седне и беше тихо.ТИХО  Сега е препълнена с хора. Познава се,че са от провинцията по говора. Но това,което е най-страшно е,че използват градинката за обществена тоалетна. Деца на по 10-12 години си вършат работата пред другите деца и най-ужасното е,че другите деца не им се смеят,намират го за съвсем нормално. Баби си свалят гащите и го правят пред внучетата си. Децата гонят птиците както ти казваш с пръчки и майките им не им казват една забележка. София е разбита вече. Ако чуете колко болка и огорчение има в мненията на местните хора...но новодошлите не се интересуват какво носят със себе си. И както винаги става,най-свестните хора от провинцията не идват,защото познавам наистина много свестни..идват най......Оооххх  Има нарицателно за тях, но няма да го кажа 
_________________ НЕКА ДА СЕ ОБИЧАМЕ !
|
29 Дек 2011, 10:59 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Имах едни познати, разхождаха си кучето в парка до нас, срещнах ги скоро и ги питам, къде се загубиха. Те ми отговориха, че вече си разхождали кучето в друг парк, по-културен. Получило психически травми от побратимите му от провинцията 
_________________ For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else.
|
03 Яну 2012, 17:35 |
|
 |
inera888
Старши Магьосник
|
Имаше следния жалък случай в Лондон. Едни наши сънародници си отглеждали прасе в двора на къщата. Угоявали го грижовно и продължително и дошла Коледа. Те запретнали ръкави, грабнали ножовете и се втурнали да го колят. Прасето се разквичало и техукнали да го гонят из квартала. Съседите се обадили на полицията и тя пристигнала на време и спасила горкото същество. За мое огромно щастие ги и глобила с 1000 паунда. Пълна излагация ! Свикнали на село, разбираш ли, да си колят прасенце за Коледа.....диваци. Заради такива сънародници ме е срам да казвам, че съм българка. Имах неблагоразумието да отидем на караме Нова Година с едни българи от провинцията. Цяла вечер не мирясаха, да ме питат на колко съм години и от къде са родителите ми. Имах чувството, че съм сред някакви изостанали хора от някаква друга епоха.
_________________ ..*.. Едно листо не е по–маловажно от пътя на звездите..*..
|
13 Яну 2012, 16:04 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Е, нали знаеш, че по техните неписани закони ако родителите ти не са от София, въпреки че си се родила в София, не си от София  Чудно ми е от къде съм аз тогава, след като ми правиха в Америка клетъчен тест за произход. Имам превес на индиански гени. Обаче съм роден в София. Какъв съм аз – индианец или софиянец. Чудя се  Трябва да попитам компетентните по въпроса от провинцията. 
|
21 Яну 2012, 10:35 |
|
 |
inera888
Старши Магьосник
|
|
30 Яну 2012, 10:00 |
|
 |
зън-зън
Старши Магьосник
|
Големият проблем е, че те нямат изградените от средата рецептори, за да могат да се сканират. Иначе се оправят. Да си намират работа, да се бутат, това го могат. Но съм забелязал ако имам неблагоразумието да захвана малко по-нестандартна тема, лампата им започва да дава накъсо. Започват да се въртят тревожно и мен ми стане мъчно, та ги оставям.
|
15 Фев 2012, 13:01 |
|
 |
metatronn
Напреднал Магьосник
|
Изобщо недей да криеш . Смело и право напред 
|
16 Фев 2012, 10:09 |
|
 |
inera888
Старши Магьосник
|
Metatron:) Благодаря ти  Аз само така си приказвам. Всъщност съм доста смела и винаги защитавам истината и доброто. Имам енергия за това... Позволих си тук да копирам нещо написано от мой приятел , който е на същото мнение като нас. Като се върна от посещението си в България, не беше дълго време на себе си  ...Ето го неговото признание! '' Имах неблагоразумието да си дойда в БГ по празниците. От 4 години се заричах, че никога няма да го направя, ама дявола беше по-силен този път. Е, к'во толкова, дойдох си...щом и другите могат поне веднъж годишно, що пък и аз да не мога веднъж четиригодишно... кво толкова ли ?!! както в Англия не спрях да цъкам от приятни изненади, така тука всеки ден цъкам от простотия и олигофрения. Ден първи: 9:00ч ам. Отивам да тичам в градинката. С лондонски приповдигнат дух и бели маратонки се понасям леко и плавно по тихата алея в парка. Тишината изтрая 10-ина минути и после отиде да си почива . На нейно място дойде грохот от женски токчета и прискръцване на детски колички и така се движеха в лек свински тръс до почти конски галоп и така от този артикул по много - ум да ти зайде. Всички се опитваха да суспендират моята тренировка и като че ли нарочно се опитваха да ме засичат на завойте с техните детски бъгита. Мислех си , добре, ще ги взема на слалом - тъкмо ще наддам на квадрицепс. Но, играта загрубя като една от тези майки ми се нахака право в краката( по нейно невнимание , разбира се ) и ме наруга махленската . Вместо да се извини както в Лондон се прави. След този инцидент преустанових джогинга и седнах на пейката да разсъждавам защо така се случва - но и не разбрах какво точно ми каза тя. Звучеше почти на български - после ми дойде отговор - да жената бе от онази прослойка СТОЛИЧАНИ В ПОВЕЧЕ, които допринасят за невъзпитаността, нахалността и простотията на Българина. На втория ден осъзнах, че столицата е станала провинция. Ден втори: отивам до банкомата . Връщам се , пресичам на пешеходната пътека, една S класа вместо да спре даде газ ..аа-аа да ме сгази...Заключих,че в БГ на пешеходна пътека и на зелен сфетофар не се пресича, освен ако не ти е писнал живота. Ден трети: отивам в общината. Жената с едвам сдържана злоба и високомерие с кански усилия се опита любезно да ми поиска лична карта . Аз казах: не си я нося. Тогава с цялата си злоба ми се задава въпрос: "А, това какво означава?'' аз под пара насъбрал негативно отношение от първите два дена реввам и я правя на 5 стинки без ресто. Забеляза се радикална смяна на позиция и топло неподправено отношение и хлипайки ми се пожелава ВСИЧКО ДОБРО ! - могло значи. От което заключих, че в БГ басма не се цепи на никой. В следващите дни нещата започнаха да ескалират. Няма да описвам какво се случваше - не е за по форум . Но нервите ми се калиха и постоянно ходя по улиците с 'перде' ...''
|
18 Фев 2012, 09:38 |
|
|