Дата и час: 23 Апр 2025, 13:14

Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
РАВНОСМЕТКАТА ОТ ЕДИН ПРАЗНИК 
Автор Съобщение
Старши Магьосник
Аватар

Мнение РАВНОСМЕТКАТА ОТ ЕДИН ПРАЗНИК
Питам се, колко елхи бяха отрязани, колко алкохол се изпи, колко пари за пиратки, бомбички, бомби и пистолети се изгърмяха, колко абсурдни маникюри и прически бяха направени за луди пари, колко животни видяха ножа отблизо, колко цигари се изпушиха, колко чалга се извъртя, колко кисело зеле ( това ми е ''любимата миризма '',както и на чубрицата ) със свинско се изпонаизготви, колко самотни деца не получиха от Дядо Коледа подаръци, колко улични кучета и котки тръпнеха в ужас от грохота на експлозивите....за да може ЧОВЕКЪТ да се позабавлява и порадва на идващата Нова Година. Днес ще отиде на църква и ще моли Бог да му даде здраве и други благини.....Докато слушах и гледах снощи безумното ''шоу'' на ЧОВЕКА, си задавах едни такива абсурдни въпроси. Нещо от сорта '' Заслужава ли той, ЧОВЕКА този безкраен шанс от хилядолетия. И кое го прави толкова важен. Може би изпълнената с високомерие мисъл, че има невероятната способност да нарушава винаги и навсякъде баланса в природата.

( Из разсъжденията на зън–зън ).....

01 Яну 2012, 10:00
Профил
Модератор
Аватар

Мнение Re: РАВНОСМЕТКАТА ОТ ЕДИН ПРАЗНИК
Аз мисля, че хората са изключително глупави същества. По-голямата част от тях не си взимат поука от историята. Смятат, че са едва ли не "недосегаеми". Разрушават, убиват, гордеят си с властта си и въобще не си дават сметка, че и на най-търпеливото живо същество-Земята търпението все някой ден ще се изчерпа (пак, след хиляди години).

02 Яну 2012, 11:03
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Странница написа:
Аз мисля, че хората са изключително глупави същества. По-голямата част от тях не си взимат поука от историята. Смятат, че са едва ли не "недосегаеми". Разрушават, убиват, гордеят си с властта си и въобще не си дават сметка, че и на най-търпеливото живо същество-Земята търпението все някой ден ще се изчерпа (пак, след хиляди години).

Аз съм си направо мизантроп. Срещнах до сега толкова малко хора, заради които не бих попитал Господ, защо са се пръкнали на тази красива Земя да я скапват кой как може. :evil: Анщайн си го е казал : '' Има две неща, които са безкрайни – човешката глупост и Вселената, но не съм сигурен за второто.'' Вече гледам захвърлените елхи до кофите за боклук. Е, за какво са им вече...нарадваха се. Ще ми се да съм властелин на света, ще направя показно за Нов ред. И още стрелят. Има един '' сладур'', ако го видя кой е...Сутрин като се събуди, известява с бомба квартала, после ни известява за психологичните промени в мозъка си през деня, пак бомба, после като му се приспи, пак бомбардира. Представям си тези до него дето живеят как си живеят славно, пък ако имат и дете, чудесно направо. Детето им – готов невротик от малко. Този клип има много добри снимки, струва се да се види.

03 Яну 2012, 17:22
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Колко ли човека биха осъзнали това, за което говориш. И колко ли пък от тях ще имат силата на волята, да ги приложат на практика...

13 Яну 2012, 16:33
Профил
Старши Магьосник
Аватар

inera888 написа:
Колко ли човека биха осъзнали това, за което говориш. И колко ли пък от тях ще имат силата на волята, да ги приложат на практика...

А, аз само си пиша. Нещата са ясни още откак сме се появили на тоя свят. Глупеца ще си остане глупец до край. Бронята му е непробиваема.

21 Яну 2012, 10:40
Профил
Старши Магьосник
Аватар

A каква ли равносметка можем да си направим от днешния празник :evil: :
...........................................................................................
Преди празника къщата се почиства и измазва, а хората се обличат в нови или празнични дрехи. На самият празник се заколва петел, отглеждан специално с тази цел или специално закупен от тържището. Коленето става или много рано сутринта, или вечерта. Обикновено жертвеното животно е заколвано на прага на дворните врата, но има случаи, когато се коли и на къщния праг. В Котленските и Карнобатските села изискването е петелът да бъде заколен от млад мъж (понякога бащата), но се предпочита момчето само да заколи петела. По-късно на малкото момче само се дава да пипне ножа, с който птицата е принесена в жертва. На някои места коленето се изпълнява от майката или бабата в къщата (Стралджа, Аспарухово и др.). Гледа се с кръвта на петела да се опръска вратата (къщната или дворната), плета и пространството пред прага. Главата на петела с околовратната перушина се забива на портата или дворната ограда с човката навън. С кръвта от птицата се мазват лицата на малките момчета, вратите и праговете на всички постройки.

...предпочита се МОМЧЕТО :shock: само да заколи петела :o . От малко го учат да става хладнокръвен убиец. И що за дивашки жертвоприношения :?:

02 Фев 2012, 11:54
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]