|
|
Дата и час: 08 Окт 2024, 07:15
|
Автор |
Съобщение |
Странница
Модератор
|
Детски " фантазии "
Тук можем да разкажем, без да бъдем сочени с пръст за нашите детски " измислици " и " фантазии ", на които големите не вярваха.http://i007.radikal.ru/0905/36/c20d8a5054ff.jpg
_________________ Нека по-често се сещаме, че във всеки грее по едно малко слънце !
|
20 Май 2009, 19:04 |
|
|
LUNA
Старши Магьосник
|
Re: Детски " фантазии "
Коя е твоята детска фантазия ,Странница ?
_________________ Като съдиш другите разкриваш собствените си страхове и предразсъдъци- Х.Дж.Браун
|
20 Май 2009, 20:50 |
|
|
Странница
Модератор
|
Когато бях малка, разказвах на родителите ми как всеки път, когато поискам, отивам в една непристъпна за обикновените хора гора, качвам се на високите назъбени скали и викам с всичка сила моя си орел . ( Името запазвам в тайна ). Орелът долита, докато преброя до три, аз се качвам внимателно на гърба на орела, между крилете му и политаме. Докато летим с него, на мен ми омръзва да се возя отгоре и пропадам през специална врата вътре в тялото му. Там има стаичка, където гледам на мотитор всичко, което пожелая да видя. Има маса с храна на малки хапки. Има воин, който е с мен в стаята. Той ми е приятел, но е много сериозен. Пристигаме в земята под повърхността на нашия свят. Там царува Зайо Юнакът. Той е препасан с меч, много е силен и ми е приятел. Развежда ме по главната улица. Минаваме покрай едноетажните къщички на жителите. Никой лош не смее да ни закачи. Добрите жители го поздравяват и Войводата им отговаря, шегува се с тях. Когато съм там, аз също съм смел воин и съм част от това царство. Много си вярвах. Дълги години разказвах за това място и убеждавах възрастните, че е истина. После се затворих в себе си и спрях да споделям. Разбрах, че е напълно излишно.
_________________ Нека по-често се сещаме, че във всеки грее по едно малко слънце !
|
21 Май 2009, 10:06 |
|
|
LUNA
Старши Магьосник
|
Като " Алиса в страната на чудесата" .... Аз нямам спомени за подобни фантазий , но за това пък моята дъщеря ми разказва подобни ... Изслушвам я внимателно и понякога се учудвам как е възможно това малко дете да има токова богата фантазия....
_________________ Като съдиш другите разкриваш собствените си страхове и предразсъдъци- Х.Дж.Браун
|
21 Май 2009, 10:19 |
|
|
Магьосничка Лунна
Старши Магьосник
Регистриран на: 10 Апр 2009, 11:30 Мнения: 324 Местоположение: София
|
Думите " фантазия " и " измислици " не случайно са поставени в кавички. Странница е искала да ни подтикне да разкажем това, защото децата до 7-та си година помнят предишните си прераждания. По-късно възрастните ни карат да виждаме света според техните рамки и ограничения. Аз давах на моето бебе списание "Андромеда".То разглеждаше планетите от слънчевата система и безпогрешно разпознаваше имената им. В Марс се втренчваше като хипнотизирано. Не позволяваше да прелиствам страниците, докато не се нагледа достатъчно на МАРС .
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=TLMSV8rs9Hs
|
21 Май 2009, 10:52 |
|
|
LUNA
Старши Магьосник
|
... опс, не съм разбрала смисъла на кавичките .... явно съм започнала и аз като децата да приемем нещата буквално....
|
21 Май 2009, 11:21 |
|
|
Вурбалабан
Старши Магьосник
|
Детето на моя позната казва, че тя е майка на всички деца. Явно в предишния си живот е била учителка в приют за деца или милосърдна сестра, грижеща се за сирачета. Не се среща често децата да правят подобни изявления.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Wa-96CWNtGE
Последна промяна Вурбалабан на 22 Май 2009, 13:29, променена общо 1 път
|
22 Май 2009, 09:22 |
|
|
LUNA
Старши Магьосник
|
|
22 Май 2009, 11:14 |
|
|
Вурбалабан
Старши Магьосник
|
Просто трябва да и повярваш. Синът ми също вижда духове. Колкото по-спокойно ги изслушваме, толкова повече и по-интересни неща ще научим. Полезно е и за тях самите.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Wa-96CWNtGE
|
22 Май 2009, 12:12 |
|
|
Магьосничка Лунна
Старши Магьосник
Регистриран на: 10 Апр 2009, 11:30 Мнения: 324 Местоположение: София
|
Когато бях малка, знаех, че може да си говорим с всяка частица от Природата. Често събирах камъчета , перца...Въпреки че бях момиче, се срамувах от това. Мислих, че е глезено да си момиче и да искаш да си играеш с кукли. Обичах да играя с плюшени животни. Слагах шапка на главата си и гордо марширувах, като декламирах името си без "а" накрая. Вярвах, че съм войник и че ще се боря за справедливостта. Чак след много години в една медитация на месечните семинари разбрах, че в предишния си живот съм била борбен мъж , който е спасявал живота на хората. Думата " справедливост " все още е най-обичаната от мен.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=TLMSV8rs9Hs
|
25 Май 2009, 14:28 |
|
|