Дата и час: 08 Окт 2024, 08:01

Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
ДА ЧУЕМ ДЕЦАТА 
Автор Съобщение
Старши Магьосник
Аватар

Мнение ДА ЧУЕМ ДЕЦАТА
В тази тема искам да подтикна форумчаните към размисъл.
Колко често говорим с децата сериозно, като с равни. Колко пъти ги изслушваме, когато разказват някаква история, без да ги упрекнем във фантазьорство? Доколко се замисляме над думите им така, както бихме се замислили, ако някой възрастен ги е изрекъл ?

Вчера отнякъде изпадна листче с въпроси, заради които през януари 1995 г. за малко да се озова в свърталището на сектантите -"Муун".
Разказах на детето ми как за малко да пострадам, а то реши вместо лектора от сектата, то да отговори на въпросите от листчето. Бях поразена от мъдростта му. А колко малко разговаряме спокойно с мъдреците в детски тела...
Какви невероятни истории за астрални пътешествия, минали животи, житейски правила могат да ни разкажат малчуганите.
Давайте! Питайте ги и нека споделим. Да се поучим. Да се променим към добро.

10 Окт 2009, 12:54
Профил YIM WWW
Старши Магьосник
Аватар

Мнение Re: ДА ЧУЕМ ДЕЦАТА
Toва,което ми е направило до сега впечатление е,че родителите гледат на децата си като на едни малки същества,които трябва само да бъдат учени,командвани и контролирани.Не обръщат внимание на света,в който живеят децата.Но съм сигурна,че добрите хора стават и добри родители и създават нормални и здрави бъдещи личности.Още помня един случай,който ми се наби като пример за лош родител.Бях на гости при роднини и трябваше да спя в стаята с двете си малки братовчедчета.Легнахме си,всяко в креватчето :) и те започнаха да си говорят с мен,да ми задават въпроси и се оказа,че се страхуват какво става след смъртта.Казах им по детски,че се отива на едно много красиво място,където има много играчки и е много забавно,какво да кажеш на 5-6 годишни дечица.Нямате си представа,колко се успокоиха.Е,тогава в стаята влезе майка им,те зарадвани и споделиха какво са научили,а тя с хладен,рязък тон ги успокои по начин свой :evil: : "Глупости! Човек умира и толкова.Никъде не отива! ". Аз мисля в едни по-напреднали в морално отношение времена,да се правят тестове,за да се установява кой става и ще бъде добър родител.Иначе, мъка за децата.А те са толкова чисти в самото си начало.Децата са доста често и мъдри,защото разсъждават чрез душите си,но как да кажеш това на един вцепенен от страх "разумен" възрастен.

29 Окт 2009, 11:00
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Мнение Re: ДА ЧУЕМ ДЕЦАТА
Децата само са по естествени и неприкрити , те са такива каквито са били в минали прераждания

09 Ное 2009, 10:41
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]