Дата и час: 08 Окт 2024, 07:55

Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Символи -значение и предназначение 
Автор Съобщение
Старши Магьосник
Аватар

Мнение Символи -значение и предназначение
В тази тема можем да обменяме знания, относно символиката на различните знаци.

Ето, аз например много искам да разбера защо толкова ме привлича знакът -цветче с пет тънички листенца (венчелистчета), във формата на звездичка.

Има ли някой, който знае какво означава ?

Последна промяна Магьосничка Лунна на 29 Май 2009, 09:16, променена общо 2 пъти

26 Май 2009, 10:10
Профил YIM WWW
Старши Магьосник
Аватар

Мнение Re: Символи -значение и предназначение
Аз пък много не харесвам кръстове и всичко , което е във форма на кръст ....Харесвам сферата ...

27 Май 2009, 14:43
Профил
Старши Магьосник

Нека не забравяме и символа пентаграм. Според мойте познания този символ дава много сила и сигурност. призовавам тези, които го използват да споделят мнението си.

27 Май 2009, 15:29
Профил
Здравейте,
Пентаграма-та на мен лично ми служи, като най-силната и мощна защита във всякакви аспекти и нива, като знаем как да я ползваме.
Доста съм чела навремето за символа и смисълът й , има точни постановки при Блаватска , Дънов и в други ценни мистични книги. Темата е доста обширна за мен, както и всички останали теми във форума. Знам, че всеки връх означава определена линия- Път и че всеки от петимата Учители от ШАМБАЛА са свързани с определеният лъч/ линия/,т.е. Те са определящи символа й.

Представяйки си Пентаграмата се свързваме с Тях и обединявайки петте върха на Пентаграмата в нас/ в Съзнанието ни/ , се фокусира енергията в централната й точка / получава се Сила на Проявлението /,включваме най-мощното енергийно/духовно / "средство" дадено на Земята, в други измерения има хексаграми и т.н.
Това са и духовните пет елемента/линии/, които могат да се съчетаят съзнателно в пробудените-извисени хора/ Адептите например/ и да работят със Силата на Проявлението.
Главно за мен е разбирането ми, че обграждайки енергийният си двойник с Пентаграма/ важно е как се изгражда точно Пентаграмата, което ми е казано от Ирина/ ми служи като сигурна , мощна и безотказна защита от всякакво зло-магии,обсебвания, бедствия,несполуки,зомбирания, психотронни нападения и пр. "коктейли" , каквито се сетите.Превръщате се в Звезда, която разпръзква всякакви негативни присъствия, насоки и проявления.
Вярата в Светлината и разбирането на Пентаграмата, като част и Проявление на Светлина е важно , за да си служите с нейната Сила. Последното ,разбира се го осъзнах и започнах с Пентаграмна защита, едва когато трябваше да се спасявам от прекалено сериозни неща и въпреки ,че знаех доста за Пентаграма ,не бях я приемала като толкова мощно средство срещу злото, правех си разни други защити, но ми се наложи да я овладея и прилагам и сега смятам, че всеки занимаващ се с вещерство, духовни мисии, магове и магесници и всяка светла личност трябва да я използва , като мощна и силна Защита.
Като споменах ШАМБАЛА , моля участниците във форума, които са били Там ,при желание , разбира се , да разменим впечатления, може и в лични съобщения. Благодаря!

27 Май 2009, 19:30
Старши Магьосник

Благодаря много за информацията относно пентаграма.
Аз чувствах, че е много силна като защита и ще предприема мерки да я включа в обкръжението си.

28 Май 2009, 09:29
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Има една защита , за която съм чувала - очертава се петнаграм в четирите посоки - изток , запад , север , юг . Очертаването става с дясната ръка / така да се каже във въздуха / на нивото на сърдечната област , като в момента на очертаването се призовават името на четирете архангели : Пример : очертаваш пентаграм на изток и призоваваш Уриел , запад Рафаил , север Гавраил , юг Михаил ... Тази защита била много силна , защото четирите Архангела започвали да пазят посредством силата си в границите на кръга от пентаграми ... Трябва да се поразровя и да намеря книгата , в която съм чела за тази защита , защото ми е направила много силно впечатление... Освен това била много силна и не трябвало да се злоупотребява с ния ...

28 Май 2009, 09:50
Профил
Старши Магьосник
Аватар

selena написа:
Благодаря много за информацията относно пентаграма.
Аз чувствах, че е много силна като защита и ще предприема мерки да я включа в обкръжението си.

Защитаващата светлина е бяла. Рисувайте в съзнанието бяла звезда с 5 лъча. :P

28 Май 2009, 11:38
Профил YIM WWW
Старши Магьосник
Аватар

http://margaritta.dir.bg/06kluch.htm
Тук има тълкувания на някои от символите

28 Май 2009, 12:40
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Благодаря на Вурбалабан за статията , беше ми много полезна... ;)

28 Май 2009, 13:10
Профил
Да, точно Бяла Светлина с пет лъча, както каза Магьосничка, и важно е ние да сме вътре в Нея, като аз я изграждам от горният й връх надолу- в двете посоки едновременно.

И метода на Джоана / ако е Йоана, извинявай/ е много добър, ако мислено се свържеш с изписаната Пентаграма,т.е. това да е твоята Пентаграма... и аз също знам , че трябва да се използва само във важни или изключителни случаи, но напредналите знаят и могат да си служат с Нея, защото е и голяма отговорност.. много повече е от вълшебната пръчица :)

28 Май 2009, 13:12
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща