Дата и час: 08 Окт 2024, 07:18

Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
БИЖУТЕРИЯ 
Автор Съобщение
Старши Магьосник
Аватар

Мнение БИЖУТЕРИЯ
гр. София , ж.к. "Младост"-3, второто магазинче след сребърната бижутерия в търговския комплекс м/у Билла и Деница. Там има много подходящи за вълшебниците бижута, с добра енергетика.

30 Май 2009, 07:29
Профил
Старши Магьосник

Мнение Re: БИЖУТЕРИЯ
Искам да попитам нещо.

Напоследък много жени носят украшения във вид на сфера. На верижки се носят сфери, обици,гривни и дори и пръстени. Специално за пръстените на мен ми се струва много неудобно, защото ще пречат при изпълнение на ежедневните дейности.

Виждала съм интелигентни жени да носят пръстени с тройка сфери. А също и колие във формата на три сфери. Диаметърът на сферите е около 7-8 мм, понякога и повече.

Набиват се на очи.

Тези сфери по мои наблюдения са от сребро, но може би са и от имитационен материал.

Някак си са като накичена елха. Много вероятно го правят с цел - да отвлекат погледа на човека срещу тях и той да се загледа в тези сфери, а носителя да не достигне притежателката на тези сфери.

Въпросът ми е, според Вас тези сфери имат ли някакво защитно действие от негативна енергия.

02 Сеп 2009, 13:04
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Лично аз не бих могла да дам отговор , но чувството , което подобна конфигурация провокира в мен е - крайно непрактични... добре подбраните бижута са въпрос на личен вкус и стил и една жена би трябвало да се чувства добре когато ги носи ... За предпочитане са от благородни метали , но не винаги бихме могли да си го позволим. Аз , например , нося индийски гривни , които са направени от различни тенекета 8-) , но пък добре комбинирани с останалите накити и тоалет , се чувствам добре ......

03 Сеп 2009, 10:21
Профил
Модератор
Аватар

Песента на кръглите смешковци от Кръглата планета :
http://www.youtube.com/watch?v=p-d2DJWnXaA

03 Сеп 2009, 13:30
Профил
Старши Магьосник
Аватар

selena написа:
Искам да попитам нещо.
Напоследък много жени носят украшения във вид на сфера. На верижки се носят сфери, обици,гривни и дори и пръстени. Специално за пръстените на мен ми се струва много неудобно, защото ще пречат при изпълнение на ежедневните дейности. Виждала съм интелигентни жени да носят пръстени с тройка сфери. А също и колие във формата на три сфери. Диаметърът на сферите е около 7-8 мм, понякога и повече. Набиват се на очи.Въпросът ми е, според Вас тези сфери имат ли някакво защитно действие от негативна енергия.

СТАТИЯ ОТ : zajenata.net
Всички носят пръстени – мъже и жени, стари и млади. Психолозите са изяснили,че от огромно значение е не самият пръстен, а пръстът върху които сеноси. По този начин, човекът, който носи пръстена съобщава на околните информация за себе си.

Носенетона пръстен върху безименния пръст е най-популярно – означава “семейноположение”. При православните християни пръстенът се носи на безименнияпръст на дясната ръка, а при католиците на лявата. Този обичай се епоявил още в Древен Египет, там са вярвали, че от безименния пръстзапочва артерията на любовта, която води право към сърцето. Народът нафараоните е носил венчални халки от най-различни метали, стъкло икерамика. В Древен Рим се появява традицията съпрузите да си подаряватжелезни или бронзови пръстени, които са символизирали, че бракът евечен. Първите златни венчални халки са се появили чак през

енетона пръстен на показалеца, означава “власт”. На снимката пръстенът е снадпис - "Veni, vidi, vici" (дойдох – видях – победих). Пръстенът,украсен с кръг е знак за силен характер, гордост истремеж към власт. Когато “пръстенът на властта” е на дясната ръка –това говори за разсъдителност, а когато е на лявата – за мания завеличие и за склонност към истерия. Пръстен на показалеца са носилимного известни владетели и пълководци – Цезар, кардинал Ришельо, ХенриVIII. Последния, е изобразен върху портрети, като е носил пръстени самовърху показалците на двете си ръце – велик монарх, реформатор,многоженец и параноик.

Пръстенът,върху средния пръст казва: “А съм красив!” Средния пръст е най-дълъг, всредата е, и най-добре демонстрира бижуто и това, доколко се харесваме.Агресивното превъзходство на пръстена върху показалеца се сменя спо-учтивото чувство на собственото ни достойнство и самолюбие. Именновърху средния си пръст е носила пръстен Мерилин Монро, когато е пеелаза диамантите. Между другото, размера на диаманта също е от значение,колкото е по-голям и по-забележим от пръстена, толкова повече собственикът му се старае да убеди околните, че е неотразим.

03 Сеп 2009, 18:41
Профил
Старши Магьосник
Аватар

За мен всяко бижу,поставено на точното място с вкус и добри намерения,носи на притежателя си плюсове от всякакво естество.Има жени,на които им отива екстравагантна бижутерия,на други,по-добре да са по-скромни,аз не налитам изобщо на скъпи камъни,защото ме интересува повече да ми хареса формата и да е в синхрон с настроението ми.Най-много си слагам от гривните с полускъпоценни камъни и ги съчетавам според цвета който ми се носи същия ден.Не робувам на никакви моди,нося само това,което истински ми харесва.

25 Окт 2009, 14:18
Профил
Старши Магьосник
Аватар

София, ЦУМ, първи етаж, с гръб към пицарията, от дясно-магазинче за украшения от кехлибар,сребро и перли. Продавачката-интелигянтна и внимателна, бижутата-има много красиви израбитки, има нещица на съвсем приемливи цени.
Не очаквах в ЦУМ да има подходящи за обикновения гражданин неща.

30 Окт 2009, 10:28
Профил YIM WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]