Дата и час: 08 Окт 2024, 08:43

Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Литература 
Автор Съобщение
Старши Магьосник
Аватар

Мнение Re: Литература
Най-хубавото…
1. Най-хубавият ден - днешният!
2. Най-голямата спънка - страхът!
3. Най-голямата грешка - да паднеш духом!
4. Най-лесното нещо - да се заблудиш!
5. Коренът на всички злини - егоизмът!
6. Най-хубавото развлечение - работата!
7. Най-лошото поражение - отчаянието!
8. Най-добрите учители - децата!
9. Най-първата необходимост - общуването!
10. Най-голямото щастие - да бъдеш полезен!
11. Най-голямата тайна - смъртта!
12. Най-неприятният недостиг - лошото настроение!
13. Най-опасният човек - лъжецът!
14. Най-коварното чувство - ненавистта!
15. Най-красивият подарък - прошката!
16. Най-краткият път - правилният!
17. Най-приятното усещане - вътрешният мир!
18. Най-добрата защита - усмивката!
19. Най-доброто лекарство - оптимизмът!
20. Най-доброто удовлетворение - изпълненият дълг!
21. Най-мощната сила на света - вярата!
22. Най-стимулиращият дар - надеждата!
23. Единствената реалност - любовта!
/ мисли на Майка Тереза /

11 Юни 2009, 09:26
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Седемте тайни на Майка Тереза
1.
Ние си мислим, че любовта е чувство, но тя е действие.
Дори и най-малките неща трябва да се правят с любов...
2.
Ние си мислим, че на сърцето не може да се заповяда.
Но можем да се научим да обичаме...
3.
Ние си мислим, че любовта трябва да се заслужи.
Но за нея е достоен всеки...
4.
Ние си мислим, че противоположността на любовта е ненавистта.
Но всъщност това е СТРАХЪТ...
5.
Ние възприемаме любовта като вид безумие.
Но всъщност тя е особена, интуитивна разумност...
6.
Ние си мислим, че изразът "светлината на любовта" е просто метафора.
Но любовта наистина осветява - всичко околно...
7.
Ние си мислим, че любовта е нещо интимно.
Но тя е пълна с откритост. Това е същността й...

11 Юни 2009, 09:30
Профил
Модератор
Аватар

Колко красиво !!!

11 Юни 2009, 09:59
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Още нещо :

Молитва „Благослов” на майка Тереза

Хората често са неразумни, нелогични и себични.
Простете им всичко това!
Ако сте любезни, хората могат да ви обвинят в себелюбие и скрити подбуди.
Въпреки всичко, бъдете любезни!
Ако имате успехи, вие ще спечелите няколко неискрени приятели и множество истински врагове.
Въпреки всичко, постигайте успехи!
Ако сте честни и искрени, хората могат да ви измамят.
Бъдете честни и искрени, въпреки всичко!
Това, което изграждате с години, някой може да разруши за една нощ.
Градете, въпреки всичко!
Ако намерите мир и щастие, може да се появи завист.
Бъдете щастливи, въпреки всичко!
Доброто което вършите днес, хората често забравят утре.
Правете добро, въпреки всичко!
Давайте на света най-доброто от себе си, а то може никога да не стигне.
Давайте на света най-доброто което имате, въпреки всичко!
Виждате, в крайна сметка, всичко е между вас и Вселената, никога между вас и другите.
Освобождавам се от нагласата да виня когото и да било, включително и себе си, защото всички правим най-доброто на което сме способни, със знанията и уменията, които имаме в този момент.
Благославям с любов тялото си, дома си, работата си!
Включвам се в кръга на победителите!
Навсякъде за мен се откриват златни възможности!
Вярвам, че животът е за мен!
Всичко в моя свят е наред!
Така да бъде!
Ето започва един прекрасен ден!
Слънцето отново грее, независимо дали ние го виждаме, или са го скрили тъмни облаци.

11 Юни 2009, 10:07
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Дано повече форумчани прочетат този благослов.

11 Юни 2009, 16:00
Профил
Старши Магьосник
Аватар

чрез А.Бейли послания от Дж.Кхул , които ми впичатляват :P

(64) Реакциите на другите не са твоя отговорност. Твоя отговорност е да им даваш сила и непривързаност. Следователно не поемай отговорности, които не са твои. (5 - 405)
........
(67) Имаш много да даваш и те съветвам да го отдадеш, като при това ти препоръчвам да не мислиш прекалено много за ползата от твоето даване. (5 - 641)
........
(72) За да бъдеш наистина ефикасен, трябва да култивираш нагласата да бъдеш само един чист, незад-ръстен канал. Не бива да препречваш този канал със своите идеи, своите планове исвоята дейност на физическо поле. (6 - 443)
.........
(75) Не се страхувай от самотата. Душата, която не може да бъде сама, няма какво да даде. (6 - 755)
.........
(56) Като задържа, човек губи; като отстъпва, той печели. Стремейки се да запази придобитото, то изчезва и това е неизбежно. (13 - 83)
.........
(55) Злополуките с отделни личности обикновено са резултат на взрив на сила и тези взривове са причинени от омразата, недоброжелателните мисли и критичните думи на замесените в бедата. (13 - 62)
........
(45) Силата, използвана себично, изтощава потребителя и поражда антагонистичен за него показ на сила. По този начин той е унищожен, понеже и самият той е разрушил. (15 - 353)
........
(39) Повечето истински езотерици се намират извън по-голямата част от школите, наричащи себе си езотерични, а не вътре в тях. (14 - 183) ;)
........
(60) Един от първите уроци, който трябва да схване последователят, е, че там, където той си мисли, че е най-силен, и онова, което му доставя най-голямо удоволствие, много често е мястото, криещо най-голямата опасност и слабост. (5 - 77) 8-)
.........

12 Юни 2009, 10:29
Профил
Модератор
Аватар

Заслужават си вниманието !

12 Юни 2009, 11:40
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Намерих този материал в един сайт : :?: :?:

Като преодолявате себе си, вие променяте вашия свят

Господ Сурия, 21 декември 2008г

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново при вас от самия център на тази вселена, от Великото Централно Слънце.

Аз дойдох на крилете на любовта, която изпитвам към вас, децата на Земята. Обичам човечеството на Земята и всяка наша среща с вас за мен е важен етап, който ви приближава към мен, сближавайки нашите светове.
Прелитах пространството, което разделя нашите светове и мислех за това, колко малко е нужно понякога, за да се случат тези изменения, за които Ние говорим, за да може човечеството да преодолее негативните състояния на съзнанието и да излезе във вселенските простори.
Колко жалко, че не мога да ви предам състоянието на безкрайна Свобода и безгранична Любов, в което пребивавам. Колко жалко, че само малцина от вас, децата на Земята, са способни да прочетат това мое послание.
Съдбата на вашата планета зависи от това, доколко ще можете в бъдеще да бъдете възприемчиви към фините енергии, към фините вибрации, с които е пронизан целият космос. От това колко успешно ще можете да се настройвате към фините светове зависи успешното преминаване на Земята на новото еволюционно ниво. Повярвайте ми, има огромен брой по-добри светове. И тези светове ви чакат и са отворени за вашето посещение. Единствено вие самите задържате процеса на еволюционното развитие. Единствено вие самите се изолирате от всичко най-добро, което съществува в тази вселена.
Толкова много души е приютила вашата планета. Вие наистина сте безценен дар за нас. Представете си, че отивате в детска градина, в група от детските ясли и срещате любознателните и открити погледи на децата. Вашите души, когато мога да се срещна с тях на финия план, ме гледат със същите такива погледи, пълни със жажда за знания, любов, открития.
Вашата физическа обвивка скрива понякога много раними детски души. Вие сте принудени да играете във вашия свят ролите на възрастни хора, но вашите души както и преди си остават любознателни, нежни и плахи. Вашата душа е вашето вътрешно дете, което живее във вас. И колко хубаво би било, ако понякога изпращате любов на своята душа, разговаряте с нея, грижите се за това да има достатъчно от всичко.
Понякога вашите души страдат в непоносимите условия, които съществуват във вашия свят. И ако можехте да чуете за какво ви моли душата ви, щяхте да чуете, че тя жадува да се освободи от ограниченията, които съществуват във вашия свят и да излезе в простора на вселената.
За съжаление кармата от много въплъщения ви държи привързани към Земята. И докато не балансирате своята карма вие ще се намирате в плен на физическия план на планетата Земя. Но щом се поосвободите от кармичното бреме, вие ще можете да усетите живота по нов начин и всяка минута живот ще ви доставя радост и блаженство. Ще си отидат страховете, ще си отидат привързаностите и вие ще можете отново да се превърнете в любознателни деца и с радост да попивате Божествената наука.
А сега ви е трудно, защото дните се сгъстиха и времето тече ускорено. Остана малко време и за това време трябва да се направи много. Затова дори когато ви посещават тъжни мисли и настроения, направете усилие над себе си и се отърсете от цялата мъка и печал. Вашето спасение се състои в това да можете да изпитвате постоянно възвишени състояния на съзнанието. Тогава, когато вашите вибрации са високи, вие съхранявате съзвучието с Висшите светове и на вас ви е по-леко да запазвате ориентирите в своя живот. Помислете за това, че можете да помогнете на толкова много души, които се намират редом с вас и се нуждаят от вашата помощ. Те не знаят за Учението и не помнят откъде са дошли и къде отиват. Безсмислието на съществуването ги принуждава да правят много грешки, да губят напразно време и Божествена енергия.
Вашият свят се нуждае от Светлина, Любов и от високите вибрации на Висшите октави и всеки от вас, любими мои, може да служи като източник на радост, щастие, Светлина и Добро за вашия свят. Трябва само да вземете решение и да помагате на всички, които се нуждаят от вашата помощ, не от желание да заслужите благодарност, а като потребност на сърцето, потребност на душата.
Вашият свят се нуждае от проводници на Божествената енергия. Помислете колко по-добре би било за вас, ако престанете да се оплаквате от лошата си съдба и изберете за себе си друга роля, ролята на проводник на енергиите на Висшите светове във вашия свят.
Идвам в този ден за да напълня вашите сърца с радост, щастие и умиротворение. Знайте, че не сте сами. И времевият период, през който планетата преминава сега, съвсем скоро ще приключи. И това ще бъде също както след зимата идва пролет. Слънцето на вашето съзнание е призвано да осветява тъмнината на вашия свят. Затова винаги, когато ви е трудно, не ви достига енергия, спомняйте си милостта за съзвучие с Великото Централно Слънце, която ви беше дарена миналата година[1]. Аз ще приложа всички усилия, за да можете да ползвате тази милост през следващата година и дотогава, докато светът не премине тъмния период на своето развитие.
Условията, в които сте принудени да пребивавате са създавани в продължение на милиони години. И сега пред нас стои нелеката задача да повдигнем вибрациите на планетата с колкото е възможно по-малко количество загуби. И аз много се надявам на помощта, която вие сте способни да ни окажете. Надявам се, че ще успеете да издържите повече и ще успеете да съхранявате възвишеното състояние на съзнанието си колкото и да ви е трудно.
Колкото повече сте способни да съхранявате вътрешния покой и хармония при външния хаос и дисхармония, толкова по-високо е нивото на вашите духовни достижения.
Беше време, когато Божествената Истина и Божествената Правда се защитаваха на полесраженията. Сега на вас ви е много по-трудно, тъй като няма полесражения, но сте принудени да издържате гигантското напрежение на битката, която се води във вашия свят. Просто тази битка се измести в други условия. И вие сте принудени да прилагате вашите усилия в съдилищата, в различните организации, във вашите взаимоотношения с близките, колегите, съседите. Но мащабът на тази битка не намалява. И бойното поле се премести направо във вашите домове.
Всичко зависи от това, възлюбени, доколко сте способни да съхранявате вашето съзнание на най-високото ниво в най-трудните житейски ситуации.

Като преодолявате себе си, вие променяте външната ситуация и променяте вашия свят.

АЗ СЪМ Сурия.

Нова Божествена милост

Господ Сурия, 30 декември 2007 год.

АЗ СЪМ Сурия. Пристигам току-що от Великото Централно Слънце и моля за извинение възлюбения Господ Майтрейя, че се наложи да прекъсна неговото обръщение към вас.

Аз идвам, за да ви съобщя радостна вест!

В съответствие с Космическия Закон трябва да знаете, че не може повече да блуждаете сляпо из тъмнината. Аз дойдох да ви осветя Пътя. От днешния ден и през цялата следваща година за вас, устремените, се открива космическа възможност. Аз дойдох да настроя вашето съзнание в съзвучие с Великото Централно Слънце. Всеки път по време на вашите духовни практики, когато призовавате Владиците, Бога или вашето АЗ СЪМ Присъствие, си спомняйте за новата милост, която току що ви бе дарена и ще действа през цялата следваща година.
Тази милост е съзвучие с Великото Централно Слънце. Аз поставям и закрепвам в сърцето на всеки, който сега чете това мое послание, струната на съзвучието с Великото Централно Слънце. Аз закрепвам невидима за вашите физически очи и дори за финия свят тънка като паяжина кристална нишка, струна. И когато се отдавате на молитвена практика или медитация, тази струна ще звучи във вашето сърце и ще ви дава възможност да се настройвате към Висшите светове.
Това е огромна възможност необходима на вашата душа, за да напредва. Разбира се вашето външно съзнание може да постави блокажи и препятствия по пътя на осъществяването на тази милост. Затова трябва да блокирате своето външно съзнание, своя плътски ум. Само когато заприличате на малки деца и повярвате в чудесата, които идват при вас от нашия свят, само тогава тези чудеса ще започнат да се проявяват във вашия физически план и в живота ви.
Винаги има пионери, които започват трудното и важно дело. Голямата част стои настрана и наблюдава предпазливо как ще завърши всичко.
Всичко ще завърши много благополучно за вашата планета! Земята ще живее и ще процъфтява!
Необходимо е само да вярвате в нас, Възнесените Владици, и вместо да се съсредоточавате върху тъмните страни на земния живот и пагубните навици, да се устремите нагоре към далечните светове, към Великото Централно Слънце.
Вие ставате това, към което се стремите. Не забравяйте тази проста Истина. Вашият свят е отразен свят и послушно отразява вашето съзнание.
Затова всичко, което е нужно да направите, е да отхвърлите, да отърсите от себе си всички негативни мисли и чувства, всички депресивни състояния. И да освободите място за радостта, която ще дойде във вашия свят чрез вашите сърца, пазещи и поддържащи съзвучието с Висшите светове.
Бях радостен да дойда при вас в този ден и да ви донеса радостната вест! И да ви разкажа за новата милост на кристалната струна, която свързва вашите сърца с Великото Централно Слънце.

АЗ СЪМ Сурия, бях с вас.

16 Юни 2009, 10:21
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Още малко четиво :roll:

Катастрофално преместване на полюсите

Изместване на полюситеПреместванията са факт, те са ставали в миналото, ще стават и в бъдеще и ще влияят драстично на живота на Земята. Според някои учени най-новото преместване вече е започнало....
Загуба на земния баланс
Изследователи от Калифорнийския технологичен институт смятат, че са решили загадката на “еволюционния голям взрив”, който се е случил преди половин милиард години. По това време животът на Земята претърпява дълбока промяна, свидетелство за което е най-старият фосил, намерен досега, който е бил сред прародителите на всички животни на Земята. В своя доклад групата съобщава, че еволюционният скок, станал по това време, съвпада с друго уникално явление в земната история – промяна на земната ос с 90 градуса по отношение на континентите. Д-р Джоузеф Киршвинк, геолог и водещ автор на изследването, смята, че
гигантска промяна в разположението на тектоничните слоеве нарушава баланса на земната маса,което довежда до нейното преориентиране. Това означава, че районите, разположени на полюсите, са се преместили на Екватора, а две противоположни точки близо до Екватора стават новите полюси.
Живите организми започват да се развиват изключително бързо, близо 20 пъти по-бързо от нормалното еволюционно ниво, преди около половин милион години, и никой не знае защо. Според Д-р Киршвинк: “Това е една от мистериите на биосферата.” Геофизичните доказателства, събрани от скални депозити преди този период, по време на периода и след него, показват, че всички големи континенти преживяват голямо придвижване през този интервал от време.
Дейвид Евънс, съавтор на доклада, отбелязва, че е много трудно да се накарат големите континенти да се придвижват със скорост над няколко десетки сантиметра на година. Нормалните нива днес са между 5 и 20 сантиметра на година. Според Евънс: “Земята следва “тектоничен лимит” през последните 200 милиона години, като нищо подобно на промяната през ранния Камбрий, не е наблюдавано. Някакъв друг процес трябва да е накарал континентите да се движат толкова бързо по горните слоеве на мантията”.
Твърдата, подвижна част на планетата може да се движи бързо при определено положение на нейната ос на въртене. Процесът е наречен “истинско полярно изместване”. Според Киршвинк то не е като познатото ни движение на тектоничните плочи. Последното се предизвиква от пренос на топлина в земната мантия, докато истинското полярно изместване е следствие от дисбаланс в масата на планетата, което според законите на физиката води до изместване към равновесното положение със значително бързи темпове. По време на това преместване цялата твърда структура на планетата се движи едновременно.
За астрономическо доказателство, че такъв феномен може да се случи, авторите се обръщат към Марс. На Екватора на планетата има гигантски вулкан, наречен Тарсис, който е най-голямата гравитационна аномалия в Слънчевата система. Тарсис може да се е образувал на Екватора, но е много по-вероятно това да е станало някъде по-близо до полюсите, а след това той да се е преместил към Екватора заради увличащите сили, предизвикани от неговата голяма маса.
Нещо подобно трябва да е станало на Земята, казва Киршвинк. Преди 550 милиона години, 20 милиона години преди еволюционния взрив, се затварят някои от зоните на потъване при формирането на суперконтинент. Това води до голямо изместване на тектоничните граници.
Ако Земята е имала гигантска масова аномалия на екватора и сравнително равномерно разпределена маса навсякъде другаде, дори и малко разместване на по-малките части би довело до големи размествания на всички тектонични плочи.

Въпросъткакво точно е предизвикало еволюционния взрив може би ще намери своя отговор. Киршвинк отбелязва, че глобалните промени в океанската циркулация ще разстроят регионалните екосистеми, като ги разбият на по-малки и изолирани групи организми. Според него “еволюционните шансове за оцеляване в малка популация са по-големи, отколкото в голяма”. Въглеродните цикли сочат, че големи промени в океанската циркулация стават на всеки един милион години. Това е достатъчно време за еволюцията, за да израсте на основата на остатъците от предишната флора и фауна. Геоложките образци, събрани в Австралия, показват, че целият континент се е завъртял обратно на часовниковата стрелка с близо 90 градуса. Това завъртане е започнало преди 534 милиона години. Тъй като полюсите се премествали много бързо, може да се определи и приблизителната географска дължина. Хипотезата на Киршвинк е тествана много пъти, и може би това е вярното обяснение на еволюционния взрив от преди половин милиард години.

Разместване на земната кора
Преместване на земната кора означава движение на цялата твърда обвивка на Земята върху вътрешните й пластове. Когато това стане, планетата претърпява климатични промени. Климатичните зони остават същите, тъй като те се определят от Слънцето, но вече обхващат различни континенти. Последствията от такова преместване на земната кора биха били катастрофални. По цялата повърхност ще има земетресения, а предизвиканите от тях огромни приливни вълни и цунамита ще се разбиват в бреговете на континентите и ще заливат по-ниските части. Старите полярни шапки ще се топят и ще повишат допълнително океанското равнище. Хапгуд събира геомагнитни скални проби, от които се вижда, че най-скорошното разместване на земната кора е от преди 17 000 до преди 12 000 години. Според тези проби Северният полюс се е преместил от района на залива Хъдсън (Канада) да сегашното му място в Арктическия океан.

Доказателства и факти
В своя бестселър “Земята в катаклизъм”, историкът Имануел Великовски описва какво би се случило, ако се премести земната ос: “Нека приемем като работна хипотеза, че под влиянието на някаква сила се премести оста на Земята. Веднага ще последват земетресения по цялата Земя, ще се завихрят множество урагани, а океаните и моретата ще залеят сушата на няколко стотин километра навътре, носейки тиня, и морски животни. Ще изникнат нови планини, езера ще се изпразват за секунди, реки ще променят коритата си. Горите ще бъдат пометени от ураганите и залети от океаните. Някои от моретата ще се превърнат в пустини, а плодородни земи ще се озоват на няколко хиляди метра под морското равнище. Ако тези събития са съпътствани от смяна в честотата на въртенето на земята около остта й, водата в екваториалните океани би се изтеглила към полюсите заради центростремителната сила. Всеки може да си представи груба картина на това, което ще последва. Изместването на земната ос ще промени климата на цялата Земя, което ще доведе до изчезването на много животински и растителни видове.” Хапгуд и Великовски не правят своите теории на базата на въображаеми опори. Какво е накарало тропични гори да растат в полярни региони? Каква е причината за голямата вулканична активност в миналото? Защо земетресенията са били толкова много и така силни в миналото? Великовски пише: “Събраните данни показват, че големите световни катастрофи са били придружени или от преместване на земната ос или от смущения в денонощните и годишните движения на Земята. Много от световните феномени, причините за които са слабо познати, се обясняват с една единствена причина. Това е или внезапна смяна на климата, или промяна на границите на океан, или образуване на ледена покривка. В други случаи е продължителен дъждовен период, появяването или изчезването на планина, издигане и потъване на брегове, промяна в магнитното поле на Земята, но никога няколко или всички заедно.” Ако ужасът на преместването на земната кора ни сполети днес, прогресът и хилядите години еволюция ще бъдат пометени напълно от повърхността на земята за няколко десетки години. Тези, които живеят близо до високи планини, имат шанс да оцелеят, но те ще оставят в долините всички плодове на цивилизацията, градени хилядолетия. Само няколко десетки години след това за разрушителните оръжия, мощните машини, и дори за домакинските уреди, ще се говори като за нещо фантастично. Такива събития може да са се случили в миналото, може да се случат и в бъдеще.
[/color]

16 Юни 2009, 11:39
Профил
Модератор
Аватар

Наскоро си купих "Активната страна на безкрайността"-К.Кастанеда-Всяка страница е изпълнина с безценни съвети и разяснения. Невероятно четиво !

10 Юли 2009, 10:12
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща