МАЛАХИЯ

МАЛАХИЯ: СЪС СЛЕДВАЩИЯ ПАПА ИДВА АПОКАЛИПСИСЪТСъс сбъдналото се пророчество за смъртта на Иоан Павел ІІ човечеството направи голяма крачка към своя край. Не само католическият свят трябва да се чувства застрашен. Заплахата приближава всички ни към Апокалипсиса.
През 1094 г. в ирландския Ълстър се ражда бъдещият, обявен още приживе за светец МАЛАХИЯ. Известен е най-вече със сътворения от него във Ватиканската библиотека манускрипт, съдържащ пророчества за папската институция. След смъртта му през 1148 г. ръкописът пътешества от един манастир в друг и е преоткрит едва след 450 години, в края на 16 век. Благодарение на бенедиктинеца Арнолд де Вийон светът узнава за "Предсказанието за римските папи".
Тъй рече Малахия
В ръкописа си Малахия изброява 112 свещенослужители, които по различно време са заемали или ще заемат светия престаол. Започва със съвременника си - Целестин Втори, останал папа само 5 месеца. Следват 111 бъдещи понтифици, всеки характеризиран кратко на латински език. Пророкът не посочва имена - само намеква за качествата на съответния папа и предвижда какво ще донесе на света неговото управление.
Както изследователите, така и официални представители на Ватикана признават, че много от предсказанията на Малахия са точни... Така например, за 101-ия папа - Лъв ХІІІ в текста на пророчеството се говори като за "Светлина небесна". Действително, фамилният му герб е украсен с комета. За папа Лъв ХІ, 78-ми по ред, се съобщава, че ще бъде "човек на водата". В Библията тя е символ на ненадеждност и бързотечност. Лъв ХІ се радва на престола по-малко от месец... точно по времето, когато е открит текстът на Малахия...
Управлявалият през първата половина на 17 век папа Урбан VІІ е споменат с девиза "Лилията и Розата". Историците разшифроват в предсказанието главното събитие в религиозно-политическия живот през този период - примирието между протестантска Англия (Розата) и католическата Франция (Лилията) чрез брака на Карл ІІ Стюарт и Мария-Антоанета, дъщеря на Анри ІХ.
Много точно е и определението за Пий VІІ, папа от началото на ХІХ век, когато в Европа властва Наполеон Бонапарт. Ясновидецът определя времето на Пий VІІ като период на "Откраднатия орел". И наистина - френският император хвърля този папа в затвора, оттам е изведен едва след абдикацията на "корсиканския антихрист"...
На прага на Апокалипсиса
Най-важното в трактата на Малахия не са феноменалните съвпадения с биографиите на папите, а неочакваният финал. Според ирландския светец, съдбата готви трагичен край за папската институция. Само 112 души, ако се брои от Целестин ІІ, заемат високия пост. След това мисията на приемниците на Свети Петър ще прекъсне, светият град Рим ще падне и ще настъпи Апокалипсисът... До Свършека на света ни остават само две стъпки...
Иоан Павел ІІ (Карол Войтила) бе 110-и в списъка на Малахия. Ирландският светец го обозначава с девиза "Заради усилията на Слънцето". Мнозина отбелязват, че бъдещият отец Войтила е роден при слънчево затъмнение, други сочат повишената слънчева активност, съпътствала възшествието му на престола... Но в случая е интересно как е белязан следващият понтифик. Той е 111-и поред и е изведен с думите "слава на маслината" (в други преводи - "тържеството на мира". Предполага се, че приносителят на маслиновото клонче ще донесе дългоочаквания мир и благоденствие за цялата Земя.
Както знаем от последните събития, с някои непредпазливи цитати сегашният папа дори ескалира напрежението между двете най-големи религии... И Малахия наистина пише, че радостта от мира ще е краткотрайна. Той не съобщава колко ще се задържи на върха миролюбивият папа, но с идването на неговия приемник, когото провидецът нарича по име, светът трябва да очаква пълна катастрофа.
Когато светият престол бъде зает от 112-ия папа - Петър Римски, или Петър ІІ (първият е апостол Петър, ученикът на Христос, фактически установил папския институт), ще настъпи краят на света...
Малахия посвещава на последния римски папа цял абзац: "В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните и ще навлече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите. Край."
Много изследователи съзират тук указание за края на времената, а и избраната от Малахия символика силно напомня "Откровението" на Йоан Богослов. Немалко виждат в този откъс прорицание за изчерпилия възможностите си папски институт. Когато неговият последен представител донесе на Рим бедствия и смут, ще се разбере, че са необходими коренни промени, и католическата църква ще бъде реформирана.
Нострадамус интерпретира по същия начин колизиите в Римо-католическата църква... За 112-ия папа пише: "Общата кръв ще залее земята, хората ще живеят със затворени уста и ще настъпи непредсказуемото..." Смята се, че Нострадамус е бил запознат с манускрипта на Малахия и много центурии са написани след като е прочел ирландските пророчества.
Бъдещето тъне в мъгла
Признавайки, че редица характеристики на управлявалите в Рим папи съответстват на истината, иерарсите на католическата църква решително отхвърлят суровите предсказания за 112-ия понтифик. Личността на самия Малахия обаче не предизвиква никакви съмнения и критики. Канонизиран още през 1199 г. по заповед на Климент ІІІ, той запазва статута си на почитан светец завинаги. Откровенията му са анализирани нееднократно още от откривателя на ръкописа Арнолд де Вийон и други сериозни, по-късни теолози. Според мнозина пред Малахия не е била разкрита цялата истина - само Бог знае кога Земята ще бъде връхлетяна от Апокалипсис - участта, предсказана още от Иоан Богослов...
 

Абонамент

ПОДНОВИХТЕ ЛИ АБОНАМЕНТА СИ ЗА 2022 г.?

ВНИМАНИЕ: ОТ 1 ЯНУАРИ 2022 г. ВЕСТНИКЪТ ЩЕ ИЗЛИЗА
САМО В ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ!
PDF ФОРМАТ, В 24 СТРАНИЦИ.

Можете да се абонирате за него на адрес:

Валентин Р. Михов

Ж.К. "ЯВОРОВ",
бл. 24, вх. А, ап. 10

1124 - СОФИЯ

ИЗПРАЩАЙТЕ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС
ЗА СЛЕДНИТЕ СУМИ:
  • за 12 месеца - 60 лв.
  • за  9 месеца  - 45 лв.
  • за  6 месеца  - 30 лв.
  • за  3 месеца  - 15 лв.

Единственото допълнително условие е да се изпрати конкретният E-MAIL адрес на абоната до varamih@abv.bg

Семинари

 

Ж И В О Т
И
О Ц Е Л Я В А Н Е
П Р И
П А Н Д Е М И Я

Програми за контрол на подсъзнанието
Синхронизация с реалността


......................................................

ВНИМАНИЕ: АДРЕСЪТ НА РЕДАКЦИЯТА Е :

София 1505; кв. Редута;
ул. “Попова шапка" 33, офис 2
(спирка ул. "Георги Минчев"на автобус 72. До кръстовището ул. "Ил. Драгостинов" и "Попова шапка")

GSM 0888 222 853

 

Книги

ВНИМАНИЕ: НОВ РЕДАКЦИОНЕН АДРЕС!

Новите ни издания можете да намерите в редакцията на "Свръхестественото", намираща се в гр. София, кв. Редута, ул. “Попова шапка" № 33 , офис 2
Списък с книгите можете да намерите тук

тел. 0888 222 853.

тел. 0899 967 990.

За да ги получите по пощата, изпращайте сумите с пощенски запис, върху който отбелязвайте заглавията.

За всяко заглавие прибавете 1.20 лв. за препоръчана пратка.

Изпращайте пощенските записи само на адрес:

град София - 1124

ж. к. "Яворов", бл. 24, вх. А,

за Валентин Рангелов Михов

 

Последно добавени теми.


prev-na-ang-var-12korica.jpg
Това е историята на една човешка същност, приела предизвикателството да говори Още...
alison
За контакт с отвъдното: 1 диктофон, 1 звукова програма и много обич СТОЙТЕ БУДНИ, Още...
ce-cliche-de-la-planete-rouge-montre-les.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ     МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІV част)При операция “далечно Още...
143733-salty-water-on-mars.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ                 МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІІ част) Контактите са Още...
xinsrc_b44c67c79a6f48209aa98774dba20cfc_water.jpg
МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІ част)ХРОНИКА НА КОНТАКТАПовечето хора очакват един Още...
mars-water.jpg
ВИДЯХМЕ ТОВА ОЩЕ ПРЕДИ 12 ГОДИНИ Петя Димитрова - ИРИНА Поводът да припомним Още...

Tyxo
Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 themes  Valid XHTML and CSS.