ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ИНДИАНЦИТЕ ХОПИ

ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ИНДИАНЦИТЕ ХОПИ
Последното убежище на племето хопи е в Аризона, недалеч от Четирите ъгъла, където се събират границите на четири щата. Но дори и територията на резервата е недостатъчна за тези, които живеят в традицията на прадедите си. Преди сто години хопи се разделят и привържениците на стария начин на живот се заселват в селцето Хотвил. Там и сега нищо не напомня за белия човек - хопи предпочитат да живеят без електричество, отопление, канализация...
Въпреки прахоляка и мръсотията, Хотвил става център на духовно преселение. Тук идват хора от целия свят, за да станат съпричастни с индианската мъдрост. Хопи, наричани по-рано от испанците - пуебло, са най-древната цивилизация на Америка. Те съхраняват знанията на изчезнали народи и казват, че крепят равновесието на Земята.
Хопи са сигурни, че докато извършват ритуалите си, планетата ще съществува, ако спрат - тя ще загине. Според сложния си календар, няколко пъти в месеца специалните им обреди
ПОДДЪРЖАТ ХАРМОНИЯТА
между нас и света на духовете. Целият им живот е посветен на тази велика задача. Вождът на хопи ДАН ЕВЪЙХЕМ (DAN EVEHEMA) казва, че те имат ключова роля за оцеляването на човечеството, поддържайки хармонията между видимия и невидимия свят. Ако някой им попречи, срещу него ще изправят огромни сили.
Върховната им богиня, създател и хранител на земния живот е Жената-паяк. Нейният род е главният в традициите на хопи. Лидер на този род сега е вождът и старейшината на нацията Мартин Хашвесом и той съхранява текстовете, получени от цивилизациите, населяващи Земята преди глобалните катастрофи.
- Никой не ни е изпращал насила в резерватите - казва Мартин, - ние направихме сами своя избор. Не са ни нужни парите на белите и забогателите индианци-вампири. Парите изобщо не ни интересуват. Под краката ни има несметни съкровища от злато, платина, сребро и уран. Ние знаем за това богатство отдавна, но никога няма да го докоснем. Провидението ни избра единствено да бъдем пророци на катастрофите.
Сега Земята живее в Четвъртия Свят: трите предишни са били унищожени. Краят на Четвъртия Свят вече не е толкова далеч във времето. Първите пророчества на хопи записва свещеникът Дейвид Юнг в средата на миналия век. Старият индианец Бялото Перо от рода на Мечките му казал: "Моят народ очаква идването на Пакана - изгубеният сред звездите Бял брат. Той не прилича на алчните и жестоки бели хора, които познаваме... Четвъртият Свят скоро ще свърши и ще започне Петият Свят. Повечето знамения за това вече се случиха и остава да се сбъднат още няколко."
Бялото Перо описва бъдещите знамения: "Ще чуете как със силен шум се срутва небесна обитател. Тя ще падне като синя звезда. Скоро след това моят народ ще приключи със своите ритуали."
ЗНАМЕНИЕТО ПРЕДСКАЗВА ГОЛЕМИ РАЗРУШЕНИЯ
и преобръщане на полюсите. Белите хора ще воюват с други хора в други земи. Ще се вдигнат огромни стълбове от дим и огън. После ще дойде голяма болест и мор. Тези, които осъзнаят това пророчество, ще се спасят. Тези, които останат да живеят с хопи също ще се спасят. Скоро след това ще се завърне Пакана и ще донесе светлината на Петия Свят.
Свидетелството на Бялото Перо публикува за първи път Франк Уотърс през 1963 г., когато космонавтиката едва започва да се развива. Някои съвременни тълкуватели коментират, че американската космическа станция Skylab, която падна на Земята през 1979 г. горя с пламъка на синя звезда. Но хопи не прекратиха ритуалите си след това, значи става въпрос за друго.
Хопи казват, че Островът на костенурката (така наричат САЩ) ще бъде унищожен от планини небесна пепел, реките ще кипнат, тревата няма да расте години и ще върлува болест, срещу която медицината е безсилна.
Индианците ще мигрират на север от Мексико, Латинска и Южна Америка. Ще ги води 130-годишният индианец Ечата Ечана. Това ще се случи след като гигантски взрив оповести идването на Пакана - Истинският Бял Брат.
Единственият оазис на Земята ще бъде мястото, където ще отидат хопи. Бомбоубежищата няма да помогнат на никого и индианците смятат, че укриването в тях е глупаво, защото не можеш да се скриеш от злото под земята. Тези, които са отворили сърцата се за хармонията и любовта, още от сега имат надеждна защита. Войната ще започне заради "конфликт между духовното и материалното. Високо духовните ще унищожат материалното и ще създадат единен свят и един народ, напътстван от Твореца."
ГИБЕЛТА НА МАТЕРИАЛНОТО
ще започне с катаклизъм. "Островът на костенурката ще се преобърне два пъти, океаните ще се срещнат с небето".
За хопи човечеството живее в условията на предстояща катастрофа, състояние, наричано от тях "койянискаци" - "свят извън равновесие" или "живот, който трябва да тръгне по друг път". Според пророчеството дори между хопи ще настъпи разкол. Два разкола вече се случиха - през 1906 г. и след събитията от 7 август 1970 г., когато няколко индианци се свързаха и повикаха НЛО. НЛО наистина се появи и се остави да бъде сниман от репортерите на вестник Куриер. Някои индианци приеха видяното за реализация на пророчеството, че в дните преди катастрофата ще бъдат спасени от "кораби без криле", но други не го вярват.
Според хопи дори началото на атомна война не е край за човечеството. Ако при идването на Пакана на Земята все още има дори минимална група от праведници, помнещи предназначението си и Твореца, историята може да промени хода си. Все още няма да е късно да бъде създадено хармонично и щастливо общество, но шансовете намаляват с всеки изминал ден.
- Това време не е далеч - казват вождовете на хопи. - То ще настъпи, когато бог Сакуасохо (Синя звезда) ще затанцува по площадите и ще снеме маската си. Той още е невидим, но скоро ще го забележим.
Някои тълкуват казаното като алегория, но други чакат на небето да изгрее синя звезда.
През 1996 г. вождът Дан Евенхем оповести още няколко знамения, предричащи края на света: "Ще дойде време, когато от земята ще се надигне странна мъгла, тя ще обезсили сърцата и умовете... Небесните тела ще получат видим ореол и той ще се появи около Слънцето четирикратно - това е предупреждението, че трябва да се променим. Ще настъпи в късна пролет и ранни студове: то е знамение, че идва ледников период."
Миналата година вождът Робърт Призрачния Вълк за първи път говори по радиото. Той промени принципите си и дойде в бърлогата на белите, за да ги предупреди. Робърт каза, че на Земята започват необратими изменения и времето за размисъл е изтекло. Вождът предупреди, че в следващите 15 години хората трябва да натрупват запаси от жито, вода, свещи... Той каза още, че хопи са единствените, които могат все още да подкрепят света, но това няма да е задълго, защото и те са се уморили...

 

Абонамент

ПОДНОВИХТЕ ЛИ АБОНАМЕНТА СИ ЗА 2022 г.?

ВНИМАНИЕ: ОТ 1 ЯНУАРИ 2022 г. ВЕСТНИКЪТ ЩЕ ИЗЛИЗА
САМО В ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ!
PDF ФОРМАТ, В 24 СТРАНИЦИ.

Можете да се абонирате за него на адрес:

Валентин Р. Михов

Ж.К. "ЯВОРОВ",
бл. 24, вх. А, ап. 10

1124 - СОФИЯ

ИЗПРАЩАЙТЕ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС
ЗА СЛЕДНИТЕ СУМИ:
  • за 12 месеца - 60 лв.
  • за  9 месеца  - 45 лв.
  • за  6 месеца  - 30 лв.
  • за  3 месеца  - 15 лв.

Единственото допълнително условие е да се изпрати конкретният E-MAIL адрес на абоната до varamih@abv.bg

Семинари

 

Ж И В О Т
И
О Ц Е Л Я В А Н Е
П Р И
П А Н Д Е М И Я

Програми за контрол на подсъзнанието
Синхронизация с реалността


......................................................

ВНИМАНИЕ: АДРЕСЪТ НА РЕДАКЦИЯТА Е :

София 1505; кв. Редута;
ул. “Попова шапка" 33, офис 2
(спирка ул. "Георги Минчев"на автобус 72. До кръстовището ул. "Ил. Драгостинов" и "Попова шапка")

GSM 0888 222 853

 

Книги

ВНИМАНИЕ: НОВ РЕДАКЦИОНЕН АДРЕС!

Новите ни издания можете да намерите в редакцията на "Свръхестественото", намираща се в гр. София, кв. Редута, ул. “Попова шапка" № 33 , офис 2
Списък с книгите можете да намерите тук

тел. 0888 222 853.

тел. 0899 967 990.

За да ги получите по пощата, изпращайте сумите с пощенски запис, върху който отбелязвайте заглавията.

За всяко заглавие прибавете 1.20 лв. за препоръчана пратка.

Изпращайте пощенските записи само на адрес:

град София - 1124

ж. к. "Яворов", бл. 24, вх. А,

за Валентин Рангелов Михов

 

Последно добавени теми.


prev-na-ang-var-12korica.jpg
Това е историята на една човешка същност, приела предизвикателството да говори Още...
alison
За контакт с отвъдното: 1 диктофон, 1 звукова програма и много обич СТОЙТЕ БУДНИ, Още...
ce-cliche-de-la-planete-rouge-montre-les.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ     МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІV част)При операция “далечно Още...
143733-salty-water-on-mars.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ                 МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІІ част) Контактите са Още...
xinsrc_b44c67c79a6f48209aa98774dba20cfc_water.jpg
МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІ част)ХРОНИКА НА КОНТАКТАПовечето хора очакват един Още...
mars-water.jpg
ВИДЯХМЕ ТОВА ОЩЕ ПРЕДИ 12 ГОДИНИ Петя Димитрова - ИРИНА Поводът да припомним Още...

Tyxo
Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 themes  Valid XHTML and CSS.